Kotvičník a maca – pomůžou vyrýsovat do plavek a zazářit v posteli

Léto – pro někoho strašák, pro někoho výzva a pro někoho jen další roční období. Kdo by ale nechtěl vypadat v plavkách neodolatelně? Cvičení, zdravá strava, dostatek spánku. To jsou tři zaručené tipy na úspěch. Co se ale stane pokud přidáme i bylinky? Už jste zkoušeli kotvičník a macu?

Proč jsou energy drinky škodlivé a jak je nahradit?

Proč jsou energy drinky škodlivé a jak je nahradit?

Bez kofeinu by mnozí z nás ani nevstali z postele, nicméně v zájmu zdraví z dlouhodobého hlediska záleží, v jaké formě jej do těla dostáváme. Takže v tomhle článku, jak už napovídá název, se společně dozvíme, proč jsou energy drinky škodlivé a jakým způsobem je můžeme nahradit.

Novoroční výzva: shoďte přebytečná kila z Vánoc

Vánoce nejsou jen svátky klidu a lásky, ale také dobrého jídla. Musíme si přiznat, že během nich jde často zdravý životní styl stranou. Naštěstí přichází nový rok a s ním i nový začátek. Zapojte se do naší novoroční výzvy a shoďte ta kila, která jste přes Vánoce nabrali. Levně a bezbolestně.

Černý pepř zahání černé myšlenky

Černý pepř zahání černé myšlenky

Kuchaři se bez kuliček černého pepře jen těžko obejdou. Plody pepřovníku černého (Piper nigrum), které jsou známé jako dnes nejrozšířenější koření, pochází původně z Indie, kde jsou také jedním z léčiv tradiční ayurvédy. V Evropě ale dlouho nebyly obvyklým kořením. Dopravit pepř z Indie nebylo vůbec snadné a mnoho staletí byl… Pokračovat v čtení

10 zásad, které vás udrží štíhlé

10 zásad, které vás udrží štíhlé

Jestliže vás obtěžují kilogramy(nebo spíš desítky kilogramů) nad váhu, možná jste už zkoušeli nějak s nimi rychle zatočit. U mnoha lidí se ale po čase ručička na váze zase dostane zpět. Řešení problému netkví v zázračných dietách, hladovění, nedej bože pilulkách na hubnutí. Receptem je několik jednoduchých zásad, které je… Pokračovat v čtení

Jablečný ocet a hubnutí. Pravda nebo fáma?

Jablečný ocet a hubnutí. Pravda nebo fáma?

Výroba nejrůznějších druhů ovocných octů probíhala prý v už době před deseti tisíci let. A v historii byl ocet často využíván nejen jako kulinární surovina, ale také jako medicína na nejrůznější neduhy. V současnosti prožívá v tomto ohledu jistou renesanci používání jablečného octa. Je však možné, aby kyselina vzniklá kvašením… Pokračovat v čtení