Proč je bulharský kotvičník lepší než ostatní?
Jeho kořen i plody se ve vysokém rozsahu používaly v tradiční čínské a indické medicíně a dodnes je kotvičník používán jako účinný
Jeho kořen i plody se ve vysokém rozsahu používaly v tradiční čínské a indické medicíně a dodnes je kotvičník používán jako účinný
Kešu nejsou ořechy v pravém smyslu, ve skutečnosti se jedná o jedlé nažky vyrůstající na nepravém dužnatém plodu ledvinovníku západního (Anacardium occidentale).
Anona ostnitá (Annona muricata) neboli graviola je v oblastech svého přirozeného výskytu v Karibiku a Střední Americe oblíbená díky chutným citrusově nakyslým
Pohanka obecná (Fagopyrum esculentum) je stará kulturní plodina pocházející až z Číny. Přestože její semena budí dojem, že se jedná o obilovinu,
Plody dubů, žaludy, zná každé malé dítě. Kromě toho, že jsou pochoutkou pro zvěř, o nich asi víme pouze to, že je
Lopuch větší (Arctium lappa) zná většina z nás jako plevelnou rostlinu charakteristickou velkými listy a květy opatřenými háčky, díky kterým se po
Švestky, nebo chcete-li slivky, jsou peckovice švestky domácí (Prunus domestica). Na světě existují stovky druhů švestek, které se liší velikostí, tvarem, barvou
Ředkvička je pojmenování pro varietu ředkve seté letní (Raphanus sativus var. sativus). Jde o jeden z nejpopulárnějších druhů kořenové zeleniny, který je
Vavřín vznešený (Laurus nobilis) je stálezelený keř dorůstající až do výšky 15 metrů. Pochází z Přední Asie, odkud se dostal prakticky do
Výroba nejrůznějších druhů ovocných octů probíhala prý už v době před deseti tisíci lety. V historii byl ocet často využíván nejen jako
Semínka sezamu indického (Sesamum indicum), až dvoumetrové byliny pěstované v tropických oblastech po celém světě, jsou vynikající zdravou surovinou využitelnou v kuchyni
Slunečnice topinambur (Helianthus tuberosus) je plodinou známou více než 3000 let. Vzhledem připomíná slunečnici roční, její květenství jsou ale menší. Dorůstá až