Žaludy jsou důležitou složkou potravy divokých prasat. Možná by vás nenapadlo ochutnat je také. Archeologické průzkumy a historické záznamy přitom dokládají, že dříve bývaly docela běžnou potravinou.
Kerblík označovaný také jako "gurmánská petrželka" je méně obvyklá kuchyňská bylinka, jejíž obliba v posledních letech narůstá díky své lahodnosti. Je však také výživná a pomáhá léčit řadu onemocnění.
Říká se, že pokud sníte jedno jablko denně, prospějete velkou měrou svému zdraví. Ale platí to i o jiných druzích ovoce. Učiněné zázraky dělají oblíbené banány, které jsou jednou z nejlepších svačin.
Drobounká semínka sezamu v sobě skrývají kouzelnou moc. Alibabovi otevřel sezam cestu ke zlatému pokladu. Vám však může přinést poklad ještě cennější, protože upevní vaše zdraví. Nezní to pohádkově?
Zářivě oranžové dýně jsou pro podzim typickou plodinou, která by neměla chybět v žádné kuchyni. Na jejich přípravu existují tisíce rozmanitých receptů, dýňové pokrmy jsou chutné a super zdravé.
Okurky bují v letních měsících snad na každé zahrádce. Jejich zelené plody jsou laciné, křupavé, chutné a hlavně plné tekutiny s obsahem minerálů a vitamínů, která je lepší než láhev sladké limonády.