zrak

Abeceda vitamínů: E

Vitamín E neboli tokoferol je souhrnným názvem jeho osmi chemických forem (alfa-, beta-, gamma- a delta-tokoferol a alfa-, beta-, gamma- a delta-tokotrienol),

Paprika a její zdravotní účinky

Paprika je rod lilkovitých rostlin, který zahrnuje mnoho druhů a jejich kultivarů. Kuchyňsky nejběžněji využívanými je paprika setá (Capsicum annuum), paprika křovitá

Co dokáží dýně

Plody tykve obecné (Cucurbita pepo) neboli dýně jsou vynikající zdravou potravinou, kterou bychom si měli v hojné míře dopřát. Rostlina patří mezi

Goji – ovoce dlouhověkosti

Kustovnice čínská (Lycium chinense) je keř pocházející z Asie, pěstovaný původně zejména v Tibetu, Číně, Koreji a Japonsku. Název goji je zjednodušeným přepisem

Pěstujte pažitku, bude vám k užitku!

Duté zelené listy pažitky (Allium schoenoprasum) připomínají silnější trubice listů cibule. Příbuzenstvo se prostě nezapře. Spolu s ní, pórkem, česnekem a medvědím

Čas na zdraví