Kdy je nejlepší začít s detoxikací těla?

Lidské tělo je velmi podivuhodné. Ačkoli se to na první pohled nemusí zdát, probíhá v našem těle mnoho procesů. Náš metabolismus vytváří toxiny neboli odpadní produkty, které se shromažďují v orgánech a také tkáních. Nahromaděné toxiny mohou negativně ovlivnit funkci organismu, tudíž může dojít k různým onemocněním. Proto je dobré tělu pomoci detoxikací.

Novoroční výzva: shoďte přebytečná kila z Vánoc

Vánoce nejsou jen svátky klidu a lásky, ale také dobrého jídla. Musíme si přiznat, že během nich jde často zdravý životní styl stranou. Naštěstí přichází nový rok a s ním i nový začátek. Zapojte se do naší novoroční výzvy a shoďte ta kila, která jste přes Vánoce nabrali. Levně a bezbolestně.

Moderní medicína se bez vlaštovičníku neobejde

Moderní medicína se bez vlaštovičníku neobejde

Vlaštovičník větší (Chelidonium majus) prý dostal jméno podle toho, že začíná kvést, když přiletí vlaštovky, a přestane až zase odletí. Jeho domovinou jsou Evropa, sever Afriky a západní část Asie, ale protože šlo o jednu z nejdůležitějších léčivek lidové medicíny, doprovázela osadníky při kolonizaci Severní Ameriky a dnes je tam… Pokračovat v čtení

Řepík lékařský – královská bylina

Řepík lékařský – královská bylina

Řepík lékařský (Agrimonia eupatoria) je na celé severní polokouli rozšířená bylina vyskytující se nejčastěji na suchých a slunečných stanovištích. Rostlina typická lichozpeřenými listy a žlutými štíhlými květenstvími dorůstá do výšky od 60 centimetrů až jednoho a půl metru. Obsahuje značné množství tříslovin, flavonoidy jako jsou quercetin, luteolin, apigenin, kempferol, dále… Pokračovat v čtení

Jalovčinky – divoké koření, borovička i lék

Jalovčinky – divoké koření, borovička i lék

Když se vás někdo zeptá, jestli jste už ochutnali jalovčinky, možná nebudete vědět. Jedná se o malinké neobvyklé šišky jalovce, které díky dužnatému obalu vypadají jako bobule. Než dozrají, trvá jim to dva roky. První rok jsou ještě zelené, teprve na podzim druhého roku změní barvu na temně fialovou a… Pokračovat v čtení

Proč vyzkoušet žaludy v kuchyni

Proč vyzkoušet žaludy v kuchyni

Plody dubů, žaludy, zná každé malé dítě. Kromě toho, že jsou pochoutkou pro zvěř, však o nich asi víme jen to, že je Rumcajs používal místo munice. Jedná se však o historicky poměrně obvyklou potravinu a to již od časů paleolitických lidí. Pojídání žaludů, odborně zvané balanofágie, hrálo důležitou roli… Pokračovat v čtení