cholesterol

Abeceda vitamínů: E

Vitamín E neboli tokoferol je souhrnným názvem jeho osmi chemických forem (alfa-, beta-, gamma- a delta-tokoferol a alfa-, beta-, gamma- a delta-tokotrienol),

Pohanka – skromná superstar

Pohanka obecná (Fagopyrum esculentum) je stará kulturní plodina pocházející až z Číny. Přestože její semena budí dojem, že se jedná o obilovinu,

30 excelentních zdrojů vlákniny

Přestože o zdravotních přínosech vlákniny není pochyb, většina lidí ji nekonzumuje v dostatečném množství. Doporučená denní dávka se pohybuje v rozpětí od

Kouzelná sezamová semínka

Semínka sezamu indického (Sesamum indicum), až dvoumetrové byliny pěstované v tropických oblastech po celém světě, jsou vynikající zdravou surovinou využitelnou v kuchyni

Okurka – zelená bandaska s živou vodou

Okurka setá (Cucumis sativus) patří mezi nejpopulárnější druhy zeleniny. Tato tykvovitá rostlina se díky své osvěžující chuti a pěstební nenáročnosti rozšířila ze

KorianDr. – doktor ve vaší kuchyni

Koriandr setý (Coriandrum sativum) je bylinkou typickou pro indickou, arabskou a čínskou kuchyni, velmi populární je v Latinské Americe, zejména v Mexiku.

Cizrna – boby s božskou chutí

Cizrna beraní (Cicer arietinum) je bobovitá rostlina, která je známá také pod názvem římský hrách. Byla před tisíciletími vyšlechtěna na území dnešní

Čas na zdraví