Proč je bulharský kotvičník lepší než ostatní?
Jeho kořen i plody se ve vysokém rozsahu používaly v tradiční čínské a indické medicíně a dodnes je kotvičník používán jako účinný
Jeho kořen i plody se ve vysokém rozsahu používaly v tradiční čínské a indické medicíně a dodnes je kotvičník používán jako účinný
Co je to kotvičník? Nebudeme vás příliš napínat a hned v úvodu zmíníme, že se jedná o jednoletou poléhavou bylinu, která pochází
Anona ostnitá (Annona muricata) neboli graviola je v oblastech svého přirozeného výskytu v Karibiku a Střední Americe oblíbená díky chutným citrusově nakyslým
Vitamín E neboli tokoferol je souhrnným názvem jeho osmi chemických forem (alfa-, beta-, gamma- a delta-tokoferol a alfa-, beta-, gamma- a delta-tokotrienol),
Pohanka obecná (Fagopyrum esculentum) je stará kulturní plodina pocházející až z Číny. Přestože její semena budí dojem, že se jedná o obilovinu,
Kardiovaskulární choroby se staly jedněmi z nejběžnějších vážných nemocí dnešní doby. I když moderní medicína dokáže lidi jimi postižené léčit a prodloužit
Přestože o zdravotních přínosech vlákniny není pochyb, většina lidí ji nekonzumuje v dostatečném množství. Doporučená denní dávka se pohybuje v rozpětí od
Čočka je notoricky známá potravina, kterou nám poskytuje bobovitá rostlina – čočka jedlá (Lens culinaris). Čočková polévka nebo čočka s vajíčkem, okurkou
Semínka sezamu indického (Sesamum indicum), až dvoumetrové byliny pěstované v tropických oblastech po celém světě, jsou vynikající zdravou surovinou využitelnou v kuchyni
Okurka setá (Cucumis sativus) patří mezi nejpopulárnější druhy zeleniny. Tato tykvovitá rostlina se díky své osvěžující chuti a pěstební nenáročnosti rozšířila ze
Koriandr setý (Coriandrum sativum) je bylinkou typickou pro indickou, arabskou a čínskou kuchyni, velmi populární je v Latinské Americe, zejména v Mexiku.
Cizrna beraní (Cicer arietinum) je bobovitá rostlina, která je známá také pod názvem římský hrách. Byla před tisíciletími vyšlechtěna na území dnešní