játra

Pampeliškový sirup jako med

Pampeliška lékařská (Taraxacum officinale) je v našich krajích důležitou medonosnou rostlinou. Jakmile na jaře jejich jasně žluté květy ozdobí luka, slétnou se

Lopuch větší tělu svědčí

Lopuch větší (Arctium lappa) zná většina z nás jako plevelnou rostlinu charakteristickou velkými listy a květy opatřenými háčky, díky kterým se po

Domácí kvašáky – křupavá medicína

Kvašené okurky neboli kvašáky jsou perfektním způsobem konzervované zeleniny. Mléčné kvašení, odborně zvané laktofermentace, je šetrný přírodní proces, který nejen uchová nutriční

Jak na křečové žíly

Křečové žíly neboli varixy jsou nejběžnějším onemocněním dolních končetin. Projevují se pocitem těžkých nohou, otoky lýtek, vznikem metličkových žilek a mravenčením. Viditelné

Ředkviček chroupání nemoci zahání

Ředkvička je pojmenování pro varietu ředkve seté letní (Raphanus sativus var. sativus). Jde o jeden z nejpopulárnějších druhů kořenové zeleniny, který je

Čas na zdraví