anémie

Abeceda vitamínů: B9

Vitamín B9, ve vodě rozpustná kyselina listová z komplexu vitamínů skupiny B, je také známý jako folát nebo folacin. Jde o sloučeninu,

banany

10 důvodů, proč baštit banány

Banány jsou u nás asi nejběžněji konzumovaným exotickým ovocem. Kvůli jemné konzistenci, sladké chuti, schopnosti zahnat hlad a doplnit rychle energii je

koriandr

KorianDr. – doktor ve vaší kuchyni

Koriandr setý (Coriandrum sativum) je bylinkou typickou pro indickou, arabskou a čínskou kuchyni, velmi populární je v Latinské Americe, zejména v Mexiku.

cizrna

Cizrna – boby s božskou chutí

Cizrna beraní (Cicer arietinum) je bobovitá rostlina známá také pod názvem římský hrách. Byla před tisíciletími vyšlechtěna na území dnešní Sýrie a

lzice-medu

Zlatavý med nad zlato

Med je oblíbeným sladidlem, které je známo už od přelomu 5. a 6. tisíciletí před našim letopočtem. Ovšem není med jako med.

lapacho

10 důvodů pro pití čaje z lapača

Lapačo (Tabebuia impetiginosa) je stálezelený strom s růžovými barevnými květy rostoucí v tropických deštných lesích Střední Ameriky. Indiáni v Brazílii, severní Argentině,

Čas na zdraví