Jak si pochutnat na částech zeleniny, které běžně končí v koši
Na vesnici dřív nebyl problém veškeré zbytky ze zeleniny zpracovat. Co nepřišlo na talíř, to se dalo slepicím, králíkům nebo čuníkům v
Na vesnici dřív nebyl problém veškeré zbytky ze zeleniny zpracovat. Co nepřišlo na talíř, to se dalo slepicím, králíkům nebo čuníkům v
Pamatujete na časy, kdy se sušené datle, tedy plody datlovníku pravého (Phoenix dactylifera), objevily na pultech, nebo spíše pod pulty, pouze na
Chuť a účinky na psychiku dělají z kakaa jednu z nejnávykovějších pochoutek. Často ji máme spojenu s čokoládou, ale v ní tvoří
Sušený strouhaný kokos je vyráběn z dužniny zralých plodů kokosovníku ořechoplodého (Cocos nucifera). Čerstvá masa obsahuje 60% tuku, 20% glycidů, 8% proteinů
Až za pár dnů jaro začne probouzet přírodu k životu, bude medvědí česnek jednou z prvních bylin, kterou uvidíte při procházce v
Bedrník anýz (Pimpinella anisum) botanicky patří do čeledi miříkovitých rostlin, je tedy příbuzný fenyklu, kopru, kmínu, mrkvi nebo pastináku. Rozšířil se z
Brambor hlíznatý (obecný) patří mezi nejoblíbenější a nejčastěji konzumovanou potravinu po celém světě. Český botanik a buditel Jan Svatopluk Presl je ve
Dýňová sezóna je v plném proudu. Pole a zahrádky jsou oranžové a hospodyňky vytahují recepty na pokrmy z dýně, kterých je nepřeberné
Není nad to si občas pořádně zamlsat. Někdo spořádá tabulku čokolády, jiný zase pytlík smažených brambůrků. Mlsat se dá i zdravě a
Důvodů, proč říci o potravině, že je super, může být celá řada. Může být superlevná, superchutná, supervonící nebo koupená v supermarketu. Termín