cukr

Pampeliškový sirup jako med

Pampeliška lékařská (Taraxacum officinale) je v našich krajích důležitou medonosnou rostlinou. Jakmile na jaře jejich jasně žluté květy ozdobí luka, slétnou se

30 excelentních zdrojů vlákniny

Přestože o zdravotních přínosech vlákniny není pochyb, většina lidí ji nekonzumuje v dostatečném množství. Doporučená denní dávka se pohybuje v rozpětí od

Džem z černého bezu s jablky

Střapce temně černých bobulí zdobících bezové keře obsahují báječný koktejl vitamínů a antioxidantů, které v zimě přijdou každému vhod. Posílením imunity pomáhají

Cukrovka, dieta a bylinky

Diabetes je skupina onemocnění vznikajících v důsledku poruchy metabolismu cukrů v těle. Příčinou je nedostatek hormonu inzulínu, který zajišťuje podmínky pro štěpení

lzice-medu

Zlatavý med nad zlato

Med je oblíbeným sladidlem, které je známo už od přelomu 5. a 6. tisíciletí před našim letopočtem. Ovšem není med jako med.

Čas na zdraví