recept

Domácí kvašáky – křupavá medicína

Kvašené okurky neboli kvašáky jsou perfektním způsobem konzervované zeleniny. Mléčné kvašení, odborně zvané laktofermentace, je šetrný přírodní proces, který nejen uchová nutriční

Džem z černého bezu s jablky

Střapce temně černých bobulí zdobících bezové keře obsahují báječný koktejl vitamínů a antioxidantů, které v zimě přijdou každému vhod. Posílením imunity pomáhají

Jak správně sušit bylinky

Sušení bylin je jednou z nejjednodušších a nejspolehlivějších metod, jak je uchovat na řadu měsíců. Před samotnou dehydratací rostlin je velmi důležitý

Domácí sirup z bezových květů

Květy černého bezu jsou plné léčivých látek – glykosidů, flavonoidů, antokyanů, éterických olejů, tříslovin, slizových složek, omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Pokud

Čas na zdraví