Všechna “Éčka” neškodí, některá jsou prospěšná

Všechna “Éčka” neškodí, některá jsou prospěšná

Potravinářská aditiva jsou chemické sloučeniny přidávané do potravin z důvodu jejich “vylepšení”. Může se jednat o ovlivnění vzhledu,vůně a chuti, úpravu konzistence, dosažení delší trvanlivosti a další bohulibé úmysly. Bohužel, základní pohnutkou vedoucí výrobce k používání koktejlu Éček je ekonomický zájem, tedy snaha za co nejnižší výrobní náklady vytřískat co… Pokračovat v čtení

Festivaly si užijte raději bez energy drinků

Festivaly si užijte raději bez energy drinků

Energetické nápoje se pro část mladé generaci staly součástí běžného pitného režimu. Jiní po nich sáhnou na různých kulturních, zejména hudebních a tanečních akcích, aby se zbavili únavy a tělo vyburcovali k většímu výkonu. Existuje již však celá řada seriózních studií, které upozorňují na zdravotní rizika spojená s jejich konzumací…. Pokračovat v čtení