Černý pepř zahání černé myšlenky

Černý pepř zahání černé myšlenky

Kuchaři se bez kuliček černého pepře jen těžko obejdou. Plody pepřovníku černého (Piper nigrum), které jsou známé jako dnes nejrozšířenější koření, pochází původně z Indie, kde jsou také jedním z léčiv tradiční ayurvédy. V Evropě ale dlouho nebyly obvyklým kořením. Dopravit pepř z Indie nebylo vůbec snadné a mnoho staletí byl… Pokračovat v čtení

Nejlepší spalovače tuků mezi bylinkami a kořením

Nejlepší spalovače tuků mezi bylinkami a kořením

O tom, že jídelníček moderního člověka ve vyspělých zemích není zcela v pořádku, svědčí rostoucí počty lidí postižených civilizačními chorobami. Jejich příčinou jsou často naše nesprávné dietní návyky a obezita s nimi související. Je dobré, když si tento problém uvědomíme a odhodáme se s tím něco udělat. S nadváhou je… Pokračovat v čtení

Pěstujte doma pepřovou bonsaj

Pěstujte doma pepřovou bonsaj

Pepř sečuánský (Zantoxylum piperitum) je znám také jako pepř čínský, fagara či žlutodřev peprný. Původem toto koření dlouhověkosti pochází z tropických oblastí Střední a Jižní Ameriky a Asie. Nyní je oblíbené po celém světě. Nejen pro specifickou štiplavou chuť, ale i svým vzhledem krásné věčně zelené bonsaje, si získal čínský pepř… Pokračovat v čtení