Jablečný ocet a hubnutí. Pravda nebo fáma?

Jablečný ocet a hubnutí. Pravda nebo fáma?

Výroba nejrůznějších druhů ovocných octů probíhala prý v už době před deseti tisíci let. A v historii byl ocet často využíván nejen jako kulinární surovina, ale také jako medicína na nejrůznější neduhy. V současnosti prožívá v tomto ohledu jistou renesanci používání jablečného octa. Je však možné, aby kyselina vzniklá kvašením… Pokračovat v čtení

Nejlepší bylinky pro krásnou pleť a vlasy

Kosmetický průmysl je chemickou výrobou, která využívá řadu syntetických složek. Přesto se neobejde ani dnes bez přírodních bylinných přísad, které byly při péči o pleť a vlasy oblíbené již před staletími. Vybrali jsme ty, které mají v tomto směru dlouhou tradici a přidali i několik dalších, o nichž se možná… Pokračovat v čtení

Levandule – léčivý dotek středomoří

Levandule – léčivý dotek středomoří

Levandule lékařská (Lavandula angustifolia) je silně vonný, až 120cm vysoký, vytrvalý polokeř. Poznáme ji podle typických našedlých a mírně plstnatých lístků a zejména fialových květů rostoucích v klasech. Ty obsahují třísloviny a silice s několika terpeny a mají význam jako tradiční léčivo. Levanduli měli v oblibě už starověcí Egypťané, Řekové… Pokračovat v čtení