
Mletá paprika – koření pro ostrý zrak
Koření vyrobené pomletím usušených plodů papriky seté (Capsicum annuum) zdomácnělo v řadě národních kuchyní. Bereme ho jako přirozenou součást i té naší.
Koření vyrobené pomletím usušených plodů papriky seté (Capsicum annuum) zdomácnělo v řadě národních kuchyní. Bereme ho jako přirozenou součást i té naší.
Saturejka pochází z teplých oblastí Středomoří, odkud se ale rozšířila dále na sever a byla také jednou z prvních rostlin, které s
Vavřín vznešený (Laurus nobilis) je stálezelený keř dorůstající až do výšky 15 metrů. Pochází z Přední Asie, odkud se dostal prakticky do
Aromatická kůra skořicovníku je jako koření a přírodní medicína známá po staletí. Ale zatímco v kuchyni ji kvůli intenzivní vůni a příjemně
V prvním dílu Taháku pro kuchaře: Bylinky v kuchyni jsme vám představili jejich přehled od A po K. Nyní je na řadě
Bylinky jsou pro kuchaře opravdovým pokladem, pomocí kterého dokáží i z fádních surovin připravit neobyčejné lahůdky. Kombinace bylinek a koření může podtrhnout
Žlutý prášek známý jako kurkuma nebo indický šafrán je produktem mletí oddenku kurkumovníku dlouhého (Curcuma longa). Koření je charakteristické silnou vůní a
Badyán pochází z Číny a do Evropy přišel v 17. století. Jde o sušená souplodí ze stromu s názvem badyáník pravý (Illicium
To, jak si líbání s vámi užije váš protějšek, může být nepříznivě ovlivněno zápachem z vašich úst. Není to nic milého pro
Rostlinné maggi, tak se někdy v gastronomii říká libečku lékařskému (Levisticum officinale), statné a až dvou metrů dorůstající bylince z čeledi miříkovitých. V