Search
Close this search box.

bakterie

Abeceda vitamínů: H

Vitamín, který je rozpustný ve vodě, svůj název získal z německého slova haut, což znamená kůže. Právě pro kůži je vitamín H

Datle – zdravá dieta beduínů

Pamatujete na časy, kdy se sušené datle, tedy plody datlovníku pravého (Phoenix dactylifera), objevily na pultech, nebo spíše pod pulty, pouze na

10 nejlepších superpotravin pro cyklisty

Cyklistika je krásný sport, který je ale poněkud pošpiněn dopingovými aférami v profesionálních soutěžích. Naštěstí se ne každý honí za etapovými vítězstvími.

Bylinky pro léčbu salmonelózy

Hlavními příčinami nákazy bakteriemi druhu Salmonella enteritidis obvykle bývají nedostatečně tepelně upravená strava a konzumace syrových vajec jako součásti majonéz nebo zmrzliny.

Co dělat proti zapáchajícímu podpaží

Pach podpaží je vcelku běžný problém. Kůže podpaží je hustě pokryta potními žlázkami, které v důsledku termoregulačního mechanismu při tělesné námaze nebo

Černý pepř zahání černé myšlenky

Kuchaři se bez kuliček černého pepře jen těžko obejdou. Plody pepřovníku černého (Piper nigrum), které jsou známé jako dnes nejrozšířenější koření, pochází

Domácí kvašáky – křupavá medicína

Kvašené okurky neboli kvašáky jsou perfektním způsobem konzervované zeleniny. Mléčné kvašení, odborně zvané laktofermentace, je šetrný přírodní proces, který nejen uchová nutriční

Čas na zdraví