ŠTÍTEK celiakie
pohanka

Pohanka – skromná superstar

Všechno zlé je k něčemu dobré. Za to, že se k nám rozšířilo pěstování pohanky, vděčíme středověkým nájezdům Tatarů , při kterých se dostala do Evropy. A podle pohanských hord dostala i české jméno.

spalda

Jezte špaldu, vaše tělo vám poděkuje

Rozdíl mezi pšenicí setou a špaldou je stejně propastný, jako rozdíl mezi kuřetem z velkochovu a drůbeží ze dvorku. Šlechtění zničilo původní léčivý potenciál pšenice, špaldě ale zůstal.

ovesne-vlocky

Ovesné vločky – nejzdravější snídaně

Kvalitní výživově hodnotná snídaně je základem pro dobrý start do nového dne. Tou nejúžasnější, kterou si můžeme pravidelně připravovat, je obyčejná ovesná kaše. Je to nutriční šampion za pár kaček.

Close