Search
Close this search box.

Acai berry: Malý plod s velkými zdravotními přínosy

Zdroj: Freepik.com

Acai berry, malý fialový plod pocházející z amazonské džungle, v poslední době je stále populárnější díky svému potenciálnímu zdravotnímu přínosu. Dnes se zaměříme na účinky acai na tělo a zdraví a řekneme vám, jak může tato superpotravina pozitivně ovlivnit vaše zdraví.

Acai berry je bohatým zdrojem živin a antioxidantů, což z něj dělá ideální doplněk stravy pro podporu celkového zdraví. Zde jsou některé z hlavních účinků acai berry na tělo.

Silný antioxidační účinek

Acai berry obsahuje vysoké množství antioxidantů, jako jsou flavonoidy, polyfenoly a vitamíny C a E. Tyto látky pomáhají neutralizovat škodlivé volné radikály v těle, což může vést k ochraně buněk před poškozením a snížení rizika vzniku chronických onemocnění, jako je rakovina a srdeční choroby.

Podpora zdravého srdce

Některé studie naznačují, že pravidelná konzumace acai berry může přispět k nižšímu krevnímu tlaku a hladině cholesterolu v krvi. To může vést ke snížení rizika srdečních onemocnění a zlepšení celkového zdraví srdce.

Zlepšení trávení

Acai berry obsahuje velké množství vlákniny, která je důležitá pro zdravé trávení a regulaci stolice. Pravidelná konzumace acai může pomoci odstranit zácpu, podporovat zdravou střevní mikroflóru a zlepšit celkovou funkci trávicího systému.

Podpora imunitního systému

Díky vysokému obsahu vitamínu C a dalších antioxidantů může acai berry působit proti imunitnímu systému a pomoci tělu bojovat proti infekcím a nemocem. Pravidelná konzumace acai může vést k celkovému zvýšení odolnosti organismu.

Podpora hubnutí

Acai berry může být užitečným doplňkem při vaší snaze o hubnutí. Jeho vysoký obsah vlákniny a nízký obsah kalorií pomáhá udržovat pocit sytosti a podporuje metabolismus, což může vést k úbytku váhy.

Zdroj: Schauss, AG, Wu, X., Prior, RL, Ou, B., Huang, D., Owens, J., … & Shanbrom, E. (2006). Antioxidační kapacita a další bioaktivity lyofilizované bobule amazonské palmy Euterpe oleraceae mart. (acai). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54(22), 8604-8610.

Udani, JK, Singh, BB, Singh, VJ, & Barrett, ML (2011). Účinky přípravku z bobulí Acai (Euterpe oleracea Mart.) na metabolické parametry u zdravé populace s nadváhou: pilotní studie. Výživový deník, 10(1), 45.

Sdílet na Facebooku

Audiron

Další zajímavé články