Jak si pochutnat na částech zeleniny, které běžně končí v koši

Jak si pochutnat na částech zeleniny, které běžně končí v koši

Na vesnici dřív nebyl problém veškeré zbytky ze zeleniny zpracovat. Co nepřišlo na talíř, o to se postaraly slepice, králíci nebo čuník v chlívku. V dnešní době však často spotřebujeme jen primární část rostliny, pro kterou ji pěstujeme, a vše ostatní vyhodíme do koše, v lepším případě do biologického odpadu…. Pokračovat v čtení

Tahák pro kuchaře: Bylinky v kuchyni II.

Tahák pro kuchaře: Bylinky v kuchyni II.

V prvním dílu Taháku pro kuchaře: Bylinky v kuchyni jsme vám představili jejich přehled od A po K. Nyní je na řadě zbytek bylinkové abecedy. Snad vám přijde vhod, až si navléknete kuchařskou zástěru a rozhodnete se vykouzlit báječný pokrm. Levandule Listy levandule dodají zajímavý akcent majoránce, tymiánu a oreganu… Pokračovat v čtení

Tahák pro kuchaře: Bylinky v kuchyni I.

Tahák pro kuchaře: Bylinky v kuchyni I.

Bylinky jsou pro kuchaře opravdovým pokladem, pomocí kterého dokáží i z fádních surovin připravit neobyčejné lahůdky. Kombinace bylinek a koření může podtrhnout chuť celého pokrmu, vytvořit zajímavou nebo neobyčejnou chuťovou variaci, podpořit dobré trávení a také zlepšit nutriční hodnotu pokrmu. Jednotlivé národní nebo regionální kuchyně využívají především pro danou oblast… Pokračovat v čtení