Abeceda vitamínů: C
Vitamín C neboli kyselina askorbová (C6H8O6), je ve vodě rozpustná látka, která plní v lidském těle řadu nezbytných funkcí. Potřebujeme ho, když
Vitamín C neboli kyselina askorbová (C6H8O6), je ve vodě rozpustná látka, která plní v lidském těle řadu nezbytných funkcí. Potřebujeme ho, když
Paprika je rod lilkovitých rostlin, který zahrnuje mnoho druhů a jejich kultivarů. Kuchyňsky nejběžněji využívanými je paprika setá (Capsicum annuum), paprika křovitá
Kuchaři se bez kuliček černého pepře jen těžko obejdou. Plody pepřovníku černého (Piper nigrum), které jsou známé jako dnes nejrozšířenější koření, pochází
Současný styl stravování je plný průmyslově vyráběných potravin obsahujících ohromné množství sacharidů a minimum vitamínů a minerálů. Vede nejen k problémům s
Někdo potřebuje po ránu kávu, někdo hrnek mléka a jiný třeba čaj. Všichni bychom si ale měli dát sklenici vlažné vody, do
Kysané zelí je známé tisíce let. Historické záznamy ukazují, že jeho původ je v Číně, odkud se dostalo do Evropy. Fermentované potraviny
Fenykl je aromatická bylina se svěží chutí, která má uplatnění v kuchyni i jako léčebný prostředek. Jestli ho běžně nepoužíváte, udělejte změnu
Modré bobule brusnice borůvky mají úžasnou chuť, pro kterou jsou oblíbené při přípravě nejrůznějších buchet, koláčů, dezertů nebo jiných pamlsků a pochutin.
Mnozí z nás sladí hodně a často. Nejčastěji sáhneme po bílém rafinovaném cukru, který má každý z nás v kuchyni. V tom