ŠTÍTEK trávení
koprove-zatisi

Proti plynatosti jezte kopru dosti

Kdysi lidé věřili, že je kopr ochrání před čáry. Dnes již nás kouzla nestraší, ale kopr můžeme využít při léčbě nejrůznějších zdravotních potíží a k podpoře zdraví. Stejně tak jej oceníme v kuchyni.

pepr-cerny

Černý pepř zahání černé myšlenky

Pokud pokládáte pepř za nejobyčejnější koření, určitě mu křivdíte. Je totiž králem koření, kvůli kterému proběhlo mnoho objevitelských cest. Býval posvátným plodem, platidlem, lékem i afrodiziakem.

piskavice

Pískavice prospěje trávení a zpevní poprsí

Jedna z nejstarších kulturních rostlin je zdrojem léčivých látek, kvůli kterým je dodnes využívána v lidové medicíně. Ve farmacii je pro obsah fytoestrogenů surovinou k výrobě hormonálních přípravků.

redkvicky

Ředkviček chroupání nemoci zahání

Jaro klepe pomalu na dveře. Všichni už se těšíme na první letošní zeleninu, která vyroste ve skleníku nebo pod fólií na záhonech. Většinou to bývá ředkvička. Prozradíme vám, čím vším je prospěšná.

bobkovy-list

Bobkový list – vznešené koření

S vavřínem vznešeným je spojena dlouhá a slavná historie. Vavřínový věnec je symbolem vítězství a úspěchu. Jako koření má nezastupitelné místo v evropských kuchyních a pomáhá také od řady obtíží.

mak-sety

Mák má živin jako máku

Malá maková semínka jsou fantastická nejen jako náplň koláčů a závinů. Mají obrovský léčivý potenciál, účinně působí proti celé řadě civilizačních chorob a získáte z nich víc vápníku než z mléka.

Close