ŠTÍTEK trávení
zaludy

Proč vyzkoušet žaludy v kuchyni

Žaludy jsou důležitou složkou potravy divokých prasat. Možná by vás nenapadlo ochutnat je také. Archeologické průzkumy a historické záznamy přitom dokládají, že dříve bývaly docela běžnou potravinou.

lopuch

Lopuch větší tělu svědčí

Myslíte si, že lopuch se hodí k použití jen jako nouzová náhrada toaletního papíru v přírodě? Omyl, jde o úžasnou léčivku s širokým výčtem pozitivních účinků. A právě teď je čas sbírat jeho kořeny.

saturejka-zahradni

Saturejka – bylina prostopášníků

Hodně lidí pěstuje bylinky jako bazalka, rozmarýn či tymián, ale jen zřídka se na bylinkových zahrádkách setkáme se saturejkou. Přitom toto příjemně pikantní koření patří mezi nejstarší ochucovadla.

koprove-zatisi

Proti plynatosti jezte kopru dosti

Kdysi lidé věřili, že je kopr ochrání před čáry. Dnes již nás kouzla nestraší, ale kopr můžeme využít při léčbě nejrůznějších zdravotních potíží a k podpoře zdraví. Stejně tak jej oceníme v kuchyni.

Close