ŠTÍTEK mouka
zaludy

Proč vyzkoušet žaludy v kuchyni

Žaludy jsou důležitou složkou potravy divokých prasat. Možná by vás nenapadlo ochutnat je také. Archeologické průzkumy a historické záznamy přitom dokládají, že dříve bývaly docela běžnou potravinou.

curry

Jak zahustit jídla zdravě bez mouky

Klasická česká a moravská kuchyně nemusí být vůbec těžká a nezdravá. Spousta jídel jde třeba bez zahušťování moukou připravit moderněji, aby přitom neztratily svou chuť a měly správnou konzistenci.

spalda

Jezte špaldu, vaše tělo vám poděkuje

Rozdíl mezi pšenicí setou a špaldou je stejně propastný, jako rozdíl mezi kuřetem z velkochovu a drůbeží ze dvorku. Šlechtění zničilo původní léčivý potenciál pšenice, špaldě ale zůstal.

chia-pudink

10 způsobů, jak použít chia semínka

Chia je superpotravinou, která si zaslouží být součástí našeho jídelníčku. Víte však, že kromě obligátní konzumace gelu z chia semínek je můžete využít mnoha dalšími způsoby? Přinášíme 10 tipů.

Close