ŠTÍTEK ledviny
kerblík

Kuchyňské a léčebné využití kerblíku

Kerblík označovaný také jako "gurmánská petrželka" je méně obvyklá kuchyňská bylinka, jejíž obliba v posledních letech narůstá díky své lahodnosti. Je však také výživná a pomáhá léčit řadu onemocnění.

piskavice

Pískavice prospěje trávení a zpevní poprsí

Jedna z nejstarších kulturních rostlin je zdrojem léčivých látek, kvůli kterým je dodnes využívána v lidové medicíně. Ve farmacii je pro obsah fytoestrogenů surovinou k výrobě hormonálních přípravků.

redkvicky

Ředkviček chroupání nemoci zahání

Jaro klepe pomalu na dveře. Všichni už se těšíme na první letošní zeleninu, která vyroste ve skleníku nebo pod fólií na záhonech. Většinou to bývá ředkvička. Prozradíme vám, čím vším je prospěšná.

dub

Dubová kůra – kúra na rány a hemoroidy

Duby nám imponují svou majestátností, v létě se rádi schováme v jejich stínu, poskytují nám velmi kvalitní dřevo a především černé zvěři chutnají jejich žaludy. Dub má ale uplatnění i v léčitelství.

Close