Kdy je nejlepší začít s detoxikací těla?
Lidské tělo je velmi podivuhodné. Ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, probíhá v našem těle mnoho procesů. Náš metabolismus vytváří
Lidské tělo je velmi podivuhodné. Ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, probíhá v našem těle mnoho procesů. Náš metabolismus vytváří
Sklenička sem, sklenička tam. Nemusíte vypít každý den sud piva nebo demižón vína, aby se to podepsalo na vašem zdraví. Pití alkoholu
Jaro je již v plném proudu, stromy kvetou, trávníky se zbarvují květinami. Mohlo by se zdát, že příroda už má to jarní
Vlaštovičník větší (Chelidonium majus) prý dostal jméno podle toho, že začíná kvést, když přiletí vlaštovky, a přestane, až zase odletí. Jeho domovinou
Pampeliška lékařská (Taraxacum officinale) je v našich krajích důležitou medonosnou rostlinou. Jakmile na jaře jejich jasně žluté květy ozdobí luka, slétnou se
Lopuch větší (Arctium lappa) zná většina z nás jako plevelnou rostlinu charakteristickou velkými listy a květy opatřenými háčky, díky kterým se po
Kvašené okurky neboli kvašáky jsou perfektním způsobem konzervované zeleniny. Mléčné kvašení, odborně zvané laktofermentace, je šetrný přírodní proces, který nejen uchová nutriční
Kerblík třebule (Anthriscus cerefolium) patřící do čeledi miříkovitých rostlin není na našich zahrádkách zcela běžnou bylinkou. Setkat se s ním můžeme v
Křečové žíly neboli varixy jsou nejběžnějším onemocněním dolních končetin. Projevují se pocitem těžkých nohou, otoky lýtek, vznikem metličkových žilek a mravenčením. Viditelné
Plody a semena asijské popínavé liánovité dřeviny klanoprašky čínské (Schizandra chinensis) jsou po tisíciletí tradiční čínskou medicínou hojně užívány jako prostředek řešící širokou
Ředkvička je pojmenování pro varietu ředkve seté letní (Raphanus sativus var. sativus). Jde o jeden z nejpopulárnějších druhů kořenové zeleniny, který je
Bolestivé pooperační stavy bývají klasickou medicínou tlumeny obvykle farmaceutickými analgetiky, jako prevence před rozvojem infekce se podávají antibiotika. Tento postup je velmi