ŠTÍTEK hypertenze
zaludy

Proč vyzkoušet žaludy v kuchyni

Žaludy jsou důležitou složkou potravy divokých prasat. Možná by vás nenapadlo ochutnat je také. Archeologické průzkumy a historické záznamy přitom dokládají, že dříve bývaly docela běžnou potravinou.

kerblík

Kuchyňské a léčebné využití kerblíku

Kerblík označovaný také jako "gurmánská petrželka" je méně obvyklá kuchyňská bylinka, jejíž obliba v posledních letech narůstá díky své lahodnosti. Je však také výživná a pomáhá léčit řadu onemocnění.

banany

10 důvodů, proč baštit banány

Říká se, že pokud sníte jedno jablko denně, prospějete velkou měrou svému zdraví. Ale platí to i o jiných druzích ovoce. Učiněné zázraky dělají oblíbené banány, které jsou jednou z nejlepších svačin.

sezam

Kouzelná sezamová semínka

Drobounká semínka sezamu v sobě skrývají kouzelnou moc. Alibabovi otevřel sezam cestu ke zlatému pokladu. Vám však může přinést poklad ještě cennější, protože upevní vaše zdraví. Nezní to pohádkově?

Co dokáží dýně

Zářivě oranžové dýně jsou pro podzim typickou plodinou, která by neměla chybět v žádné kuchyni. Na jejich přípravu existují tisíce rozmanitých receptů, dýňové pokrmy jsou chutné a super zdravé.

salatove-okurky

Okurka – zelená bandaska s živou vodou

Okurky bují v letních měsících snad na každé zahrádce. Jejich zelené plody jsou laciné, křupavé, chutné a hlavně plné tekutiny s obsahem minerálů a vitamínů, která je lepší než láhev sladké limonády.

lipovy-kvet

Lipový květ přijde v zimě vhod

Kvetoucí lípy svou podmanivou vůní lákají včely i bylinkáře. Pro první jsou vítanou medonosnou pochoutkou, druzí oceňují silné přírodní léčivé schopnosti, které oceníme zejména v zimním období.

Close