ŠTÍTEK diabetes
pohanka

Pohanka – skromná superstar

Všechno zlé je k něčemu dobré. Za to, že se k nám rozšířilo pěstování pohanky, vděčíme středověkým nájezdům Tatarů , při kterých se dostala do Evropy. A podle pohanských hord dostala i české jméno.

zaludy

Proč vyzkoušet žaludy v kuchyni

Žaludy jsou důležitou složkou potravy divokých prasat. Možná by vás nenapadlo ochutnat je také. Archeologické průzkumy a historické záznamy přitom dokládají, že dříve bývaly docela běžnou potravinou.

lopuch

Lopuch větší tělu svědčí

Myslíte si, že lopuch se hodí k použití jen jako nouzová náhrada toaletního papíru v přírodě? Omyl, jde o úžasnou léčivku s širokým výčtem pozitivních účinků. A právě teď je čas sbírat jeho kořeny.

redkvicky

Ředkviček chroupání nemoci zahání

Jaro klepe pomalu na dveře. Všichni už se těšíme na první letošní zeleninu, která vyroste ve skleníku nebo pod fólií na záhonech. Většinou to bývá ředkvička. Prozradíme vám, čím vším je prospěšná.

bobkovy-list

Bobkový list – vznešené koření

S vavřínem vznešeným je spojena dlouhá a slavná historie. Vavřínový věnec je symbolem vítězství a úspěchu. Jako koření má nezastupitelné místo v evropských kuchyních a pomáhá také od řady obtíží.

Close