ŠTÍTEK cukr
pampeliskovy-kvet

Pampeliškový sirup jako med

Pampeliškový sirup je nejen báječná pochutina, ale i domácí lék s protizánětlivými a antibakteriálními vlastnostmi. Obvykle se užívá při nachlazení, bolestech v krku a kašli. Vyrobit ho je snadné.

potaviny-bohate-na-vlakninu

30 excelentních zdrojů vlákniny

Vláknina reguluje hladinu cukru a cholesterolu v krvi, pomáhá předcházet rakovině tlustého střeva a tvorbě hemoroidů. Je nezbytnou složkou stravy, kterou bychom si měli dopřát v potřebném množství.

vanocni-detox

Jak vyčistit tělo po vánočním hodování

Vánoční svátky přinášejí chvíle klidu a pohody, ale jsou také obdobím, kdy si dopřáváme v hojné míře jídlo a pití, které zdraví organismu zrovna nesvědčí. Proto je dobré uvést tělo zpět do pořádku.

Džem z černého bezu s jablky

Máte rádi domácí marmelády a džemy? Na konci prázdnin je ta správná příležitost, kdy si můžete uvařit fantastický džem ze zralých bobulí černého bezu. Jsou plné prospěšných látek a chuti léta.

cukrova-trtina

Třtinová panela – víc než pouhý cukr

Nadměrná spotřeba bílého cukru je obrovským zdravotním rizikem posledních desetiletí. Nedovedete si ale život bez sladké chuti představit? Vyměňte řepný cukr za zdravější sladidlo ze třtinové šťávy.

Close