ŠTÍTEK cholesterol
pohanka

Pohanka – skromná superstar

Všechno zlé je k něčemu dobré. Za to, že se k nám rozšířilo pěstování pohanky, vděčíme středověkým nájezdům Tatarů , při kterých se dostala do Evropy. A podle pohanských hord dostala i české jméno.

potaviny-bohate-na-vlakninu

30 excelentních zdrojů vlákniny

Vláknina reguluje hladinu cukru a cholesterolu v krvi, pomáhá předcházet rakovině tlustého střeva a tvorbě hemoroidů. Je nezbytnou složkou stravy, kterou bychom si měli dopřát v potřebném množství.

cocka

10 argumentů, proč jíst na Nový rok čočku

Čočka patří mezi luštěniny, jež nemá řada lidí příliš v oblibě. Jestliže mezi ně patříte, udělejte výjimku a jednou ročně si ji naservírujte. Ta pravá chvíle nastává na Nový rok, tak ji nepropásněte!

sezam

Kouzelná sezamová semínka

Drobounká semínka sezamu v sobě skrývají kouzelnou moc. Alibabovi otevřel sezam cestu ke zlatému pokladu. Vám však může přinést poklad ještě cennější, protože upevní vaše zdraví. Nezní to pohádkově?

salatove-okurky

Okurka – zelená bandaska s živou vodou

Okurky bují v letních měsících snad na každé zahrádce. Jejich zelené plody jsou laciné, křupavé, chutné a hlavně plné tekutiny s obsahem minerálů a vitamínů, která je lepší než láhev sladké limonády.

koriandr

KorianDr. – doktor ve vaší kuchyni

Koriandr není původní českou bylinkou, ale je velmi snadné jej pěstovat. V gastronomii je využívána jak nať, tak voňavá semínka. A obojí slouží dobře i na zahnání některých neduhů a podporu zdraví.

Close