ŠTÍTEK antioxidant
zelene-cajove-listky

Jemnost a síla zeleného čaje matcha

Matcha je velejemně mletý japonský zelený čaj, který v sobě snoubí výjimečnou péči při pěstování a zpracování, fantastickou chuť a především excelentní antioxidační, detoxikační a relaxační účinky.

kustovnice

Goji – ovoce dlouhověkosti

Plody kustovnice zvané goji jsou v Tibetu a Číně pokládány za jeden z receptů na dlouhý život a dobrou kondici. Mírně štiplavé plody jsou koncentrovaným zdrojem antioxidantů zpomalujících stárnutí.

lipovy-kvet

Lipový květ přijde v zimě vhod

Kvetoucí lípy svou podmanivou vůní lákají včely i bylinkáře. Pro první jsou vítanou medonosnou pochoutkou, druzí oceňují silné přírodní léčivé schopnosti, které oceníme zejména v zimním období.

rebarbora

Rebarbora – chutná zelenina namísto ovoce

Naprostou většinu zeleniny máme spojenu s konzumací spíše slaných pokrmů. Rebarbora je výjimkou, která se používá do sladkých jídel, koláčů a dezertů. A konec června je správný čas pro její sklizeň.

tresne

11 důvodů, proč si natrhat třešně

Třešně patří mezi nejoblíbenější domácí ovoce. Jsou nádherně šťavnaté, výborně chutnají čerstvé nebo třeba v bublanině. A jsou výjimečně bohaté na látky, co léčí zánět a chrání buňky před poškozením.

plody mandlone

Pecka mandlí skrývá zdravé jádro

Když vám někdo nadzvedne mandle, uklidní vás, světe div se, mandle. Oválná jádra jsou nejen vynikající pochoutkou, ale doslova jadernou bombou z nutrientů a minerálů, které pomáhají odbourat stres.

Close