ŠTÍTEK antioxidant
jerabiny

Jeřabiny – nevšední superpotravina

Nepropásněte šanci natrhat si jeřabiny. Mezi jejich zdravotní přínosy patří schopnost posilovat imunitu, zlepšují dýchání a trávení, léčí bakteriální infekce a jsou prevencí některých druhů rakoviny.

zelene-cajove-listky

Jemnost a síla zeleného čaje matcha

Matcha je velejemně mletý japonský zelený čaj, který v sobě snoubí výjimečnou péči při pěstování a zpracování, fantastickou chuť a především excelentní antioxidační, detoxikační a relaxační účinky.

kustovnice

Goji – ovoce dlouhověkosti

Plody kustovnice zvané goji jsou v Tibetu a Číně pokládány za jeden z receptů na dlouhý život a dobrou kondici. Mírně štiplavé plody jsou koncentrovaným zdrojem antioxidantů zpomalujících stárnutí.

lipovy-kvet

Lipový květ přijde v zimě vhod

Kvetoucí lípy svou podmanivou vůní lákají včely i bylinkáře. Pro první jsou vítanou medonosnou pochoutkou, druzí oceňují silné přírodní léčivé schopnosti, které oceníme zejména v zimním období.

rebarbora

Rebarbora – chutná zelenina namísto ovoce

Naprostou většinu zeleniny máme spojenu s konzumací spíše slaných pokrmů. Rebarbora je výjimkou, která se používá do sladkých jídel, koláčů a dezertů. A konec června je správný čas pro její sklizeň.

Close