ŠTÍTEK antibakteriální
koprove-zatisi

Proti plynatosti jezte kopru dosti

Kdysi lidé věřili, že je kopr ochrání před čáry. Dnes již nás kouzla nestraší, ale kopr můžeme využít při léčbě nejrůznějších zdravotních potíží a k podpoře zdraví. Stejně tak jej oceníme v kuchyni.

pepr-cerny

Černý pepř zahání černé myšlenky

Pokud pokládáte pepř za nejobyčejnější koření, určitě mu křivdíte. Je totiž králem koření, kvůli kterému proběhlo mnoho objevitelských cest. Býval posvátným plodem, platidlem, lékem i afrodiziakem.

badyan

Badyán – voňavá hvězda, která uzdravuje

Badyán se používá především jako koření a rozhodně nesmí chybět při pečení vánočních perníčků. Je ale také známo, že poskytuje léčivé účinky, díky nimž je důležitou součástí tradiční čínské medicíny.

jerabiny

Jeřabiny – nevšední superpotravina

Nepropásněte šanci natrhat si jeřabiny. Mezi jejich zdravotní přínosy patří schopnost posilovat imunitu, zlepšují dýchání a trávení, léčí bakteriální infekce a jsou prevencí některých druhů rakoviny.

Close